Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeTrajanje nastave za učenike od 1. do 4. razreda

1. sat: 8.00 – 8.45  
2. sat: 8.50 – 9.35
3. sat: 9.45 – 10.30
4. sat: 10.35 – 11.20      
5. sat: 11.25 – 12.10
6. sat: 12.15 – 13.00


KnjigeTrajanje nastave za učenike od 5. do 8. razreda

1. sat: 11.15 – 12.00  
2. sat: 12.05 – 12.50
3. sat: 13.05 – 13.50
4. sat: 13.55 – 14.40      
5. sat: 14.45 – 15.30
6. sat: 15.35 – 16.20
7. sat: 16.25 – 17.10


KnjigeObavijest za roditelje i učenike, prvi dan škole

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U ponedjeljak 7. rujna 2020. godine počinje nastavna godina 2020./21. za sve učenike osnovne škole. 
Prvi nastavni dan učenici dolaze u školu prema priloženom rasporedu, a svi učenici trebaju ponijeti školske torbe za preuzimanje pristiglih školskih udžbenika i drugih obrazovnih materijala.
Detaljne upute vezano za novu organizaciju nastave učenici će dobiti od svojih razrednika.

Molim da se pridržavate rasporeda ulaska u školu u ponedjeljak 7. rujna:

2.razredi: 7.30 – 8.00 sati – učenici ulaze na vrata novog dijela škole
3. i 4. razredi: 7.30 – 8.00 sati – učenici ulaze na glavni ulaz, a izlaze oko 9.50 na vrata novog dijela škole

1.a razred: 8.30 sati – glavni ulaz, učenik i jedan roditelj
1.b razred: 8.50 sati – glavni ulaz, učenik i jedan roditelj
1.c razred: 9.10 sati – glavni ulaz, učenik i jedan roditelj
1.d razred: 9.30 sati – glavni ulaz, učenik i jedan roditelj
Nakon petominutnog programa u predvorju škole, učiteljice će učenike i roditelje prvog razreda odvesti u matični razred.

6., 7. i 8. razredi: 11.00 – 11:15 sati – učenici ulaze na glavni ulaz

5. razredi: 11.30 sati –  okupljanje učenika ispred glavnog ulaza u školu bez roditelja. Razrednici će pročitati imena učenika pojedinog razreda te ih odvesti u matični razred.

Za sve učenike u područnim školama nastava počinje u 8.00 sati.

Autobus za učenike putnike od 1. do 4. razreda dolazi u 8.00 sati, a povratak kućama s autobusnog stajališta je u 10.00 sati.
Autobus za učenike putnike od 5. do 8. razreda dolazi u 11.00 sati, a povratak kućama s autobusnog stajališta je u 13.00 sati.

Svim učenicima želim puno zdravlja, sreće i veselja u novoj školskoj godini!

Ravnatelj
Ivica Radošević, dipl.učitelj


KnjigeModeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID - 19

Poštovani roditelji,

klikom na link možete otvoriti Modele i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID - 19 koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja 30.8.2020. godine.

S poštovanjem,

Ivica Radošević, dipl.učitelj


KnjigeUpute Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Poštovani roditelji,

klikom na link možete otvoriti Upute Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano za organizaciju rada škole u školskoj godini 2020./21.

S poštovanjem,

Ivica Radošević, dipl. učitelj

UPUTE,_MZO,_24.8_.2020_._.pdf


KnjigeObavijest roditeljima o nabavi udžbenika i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 20./21.

Poštovani roditelji,

temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju se državnim proračunom. Učenici će udžbenike dobiti na početku nove školske godine.

Druge obrazovne materijale kupuju roditelji prema popisu u prilogu ove obavijesti:

DOM,_2.razred_.docx
DOM,_3.razred_.docx
DOM,_4.razred_.docx
DOM_5.razred_.docx
DOM,_6.razred_.docx
DOM,_7.razred_.docx
DOM_8.razred_.docx

NAPOMENA: Grad Gospić za školsku godinu 2020./21. osigurava likovne mape za sve učenike od 1. do 8. razreda, radne materijale za Tehničku kulturu od 5. do 8. razreda i sve radne bilježnice za učenike 1. razreda.

Ravnatelj
Ivica Radošević, dipl. učitelj


KnjigeLiječnički pregled budućih prvašića

Poštovani roditelji budućih prvašića,

obvezan liječnički pregled djece, koja će u školskoj godini 2020./21. pohađati prvi razred Osnovne škole dr. Jure Turića, nastavlja se od 29. lipnja 2020. u školskoj ambulanti Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Senjskih žrtava br. 2 u Gospiću.
Za pregled djeteta dobit ćete poziv na kućnu adresu.

Predsjednica stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta
Marija Zdunić, dipl. soc. ped.


KnjigeZavršene su aktivnosti u sklopu projekta „U zagrljaju zdrave prehrane 4“

Završene su aktivnosti u sklopu projekta „U zagrljaju zdrave prehrane 4“ koji je Grad Gospić prijavio na Javni poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (šk. godina 2019. – 2020.)“, raspisan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji je usmjeren na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele hrane djeci u školama.


KnjigeFotoradionica “Baština mog kraja”

Hrvatski fotosavez održao je fotoradionicu za mlade pod nazivom “Baština mog kraja” u suradnji s Osnovnom školom dr. Jure Turića, Gospić i Zajednicom tehničke kulture grada Gospića. 

Ovo je prvi u nizu programa koji Hrvatski fotosavez planira na Gospićkom području. Rezultati ove radionice biti će predstavljeni posebnom izložbom fotografija.

U planu je i nastavak suradnje s OŠ dr. Jure Turića, Gospić kao pridruženom članicom Hrvatskom fotosavezu.

image image


KnjigeeTwinning projekti u Produženom boravku

Učenici prvih razreda produženog boravka ovu su školsku godinu sudjelovali u tri eTwinning projekta te na taj način dodatno obogatili svoje znanje, upoznali narode i kulture drugih zemalja i surađivali s učenicima iz raznih dijelova Europe i šire.

Projekt „Međunarodni dječji tjedan“ bio je tematski vezan uz proslavu Međunarodnog dječjeg tjedna. Učenici su uvježbavali riječi i pokrete na pjesmu „Zdravo maleni“, te su je putem videokonferencije pjevali jedni drugima. Osim što su se po prvi puta susreli sa videokonferencijskim načinom rada imali su priliku upoznati svoje vršnjake iz drugih krajeva Hrvatske i okolice. U projektu su sudjelovala 44 učitelja sa svojim učenicima iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Također, tijekom Dječjeg tjedna, a u suradnji s udrugom Društvo „Naša djeca“ grada Gospića ugostili smo i znanstvenika Ivicu Puljka, koji je djeci održao predavanje o svemiru pod nazivom „Tajni život zvijezda“.

Projektom „Sigurnim korakom u školu 1“ željeli smo razviti suradnju učitelja i učenika prvih razreda osnovne škole koji u novoj školskoj godini započinju rad po novim predmetnim kurikulumima. Željeli smo ih osnažiti u primjeni digitalnih alata u nastavi te potaknuti na međusobnu suradnju i razmjenu iskustava. Naglasak je bio na suvremenim metodama poučavanja, aktivnom učenju, radionicama, učenju istraživanjem i rješavanjem problema te primjeni različitih vrsta igara u nastavnim / projektnim aktivnostima. U projektu je sudjelovalo 45 učitelja sa svojim učenicima iz Hrvatske i Srbije. Projekt je trajao cijelu školsku godinu, a neke od aktivnosti koje smo proveli su: Prvi dan škole, Svjetski dan čitanja naglas, Dan sigurnijeg interneta, Karneval, Dan ružičastih majica, Dan obitelji, Dan Konvencije UN-a o pravima djece, Dan planete Zemlje, Svemir, Dan iskrenosti, Svjetski dan oceana, Svjetski dan voda itd. Osmišljavali smo svoje priče i matematičko-logičke zadatke, zajedno pjevali i veselili se.
Tijekom projekta nastali su brojni nastavni materijali, digitalne knjige, video i audio zapisi, a koristili smo i upoznali mnoge digitalne alate i aplikacije za rad, pa smo tako radili svoje avatare, puzzle, značke, loga, neobične životinje, razne natpise, stripove i još mnogo toga.

Projekt „You and me are different, but we are all the same“ također je trajao cijelu školsku godinu. Naša škola bila je jedini partner na projektu s područja Republike Hrvatske, a uz nas, u projektu je sudjelovalo još 38 učitelja zajedno sa svojim učenicima iz Turske, Albanije, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Litve, Poljske, Portugala, Rumunjske, Sjeverne Makedonije i Ukrajine. Cilj projekta bio je upoznati države, gradove, kulturu, hranu, narodne običaje, nacionalne junake i navike svih partnera u projektu, te razumjeti da smo bez obzira u kojem kraju živjeli, kojim jezikom govorili ili koji način života imali svi jednaki i imamo ista prava. Iako maleni, učenici su uspješno savladali sve postavljene zadatke i upoznali brojne prijatelje iz raznih krajeva svijeta. Tijekom projekta razmijenili smo novogodišnje čestitke i bili jako uzbuđeni kada su nama stigle čestitke naših partnera.


Učiteljica Sanja Puškarić Delač

image image