Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeFestival znanosti

Festival znanosti u Gospiću

Profesori i učenici OŠ dr. Jure Turića ovaj su Festival znanosti proveli u Dječjem vrtiću Pahuljica u Gospiću. Tema nam je bila Velika geografska otkrića. Da znanost može biti zanimljiva potvrdili smo prezentacijom gdje smo plovili karavelama Diaza, da Game i Kolumba, razmjenjivali začine, domaće životinje i slastice zanimljivim igrama te bojali kontinente na slijepoj karti.
Učenice: Mihaela Ćaćić 6.a, Sanja Ivšinović 7.c, Dina Šuper 6.a, Antea Žarković 7.a te učitelji Krešimir Matijević, Antonija Rosandić i Ana Mesić.

image image


KnjigeRaspored predgleda djece prije upisa u 1. razred u školskoj godini 2018./19., novo

Klikom na link možete otvoriti raspored pregleda djece prije upisa u 1. razred u školskoj godini 2018./19.
Raspored_pregleda_djece,_novo,_18._19_._docx__.docx


KnjigeUspjela humanitarna akcija darivanja krvi

Suradnja Zaklade Ana Rukavina i Učeničke zadruge „Vodarica Marta“ OŠ dr. Jure Turića postigla je izvrsne rezultate nakon odrađene akcije darivanja krvi.
Darivanju su se odazvale 74 osobe u dobi između 18 i 40 godina. Ono što je važno spomenuti jest činjenica da su mladi opet pokazali veliko srce i veliku osviještenost koliko mogu pomoći. Najveći broj darivatelja u ovoj današnjoj akciji odnosi se na skupinu srednjoškolskih učenika (godište 1999./2000.) koji su svojim postupkom pokazali kako još uvijek možemo računati na onu lijepu izreku „Na mladima svijet ostaje“.
Marija Stapar-Zrile, koordinatorica za medije i akcije Zaklade Ana Rukavina, potvrdila nam je kako je ova akcija završila izvrsnim rezultatom. Sve darovane epruvete krvi pohranjuju se u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.  Iskreno zahvaljujemo svim darivateljima!
Učenička zadruga „Vodarica Marta“ vrijedno nastavlja s humanitarnim radom.

Debora Lukac (predsjedinca Učeničke zadruge „Vodarica Marta“)


KnjigeVjeronaučna olimpijada

Osnovna škola dr. Jure Turića bila je domaćin Biskupijskog natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade Gospićko-senjske biskupije za učenike osnovnih i srednjih škola koje je održano 9. ožujka 2018.
Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Kršćani na putu dijaloga.“
Na natjecanju je sudjelovalo 112 učenika u 20 ekipa iz osnovnih škola i 8 ekipa iz srednjih škola.
Natjecanje se provelo u tri kruga: rješavanje pismenih testova, tombola i kviz „Isusov mili-junak.“
U kategoriji osnovnih škola 1. mjesto osvojila je Osnovna škola Zrinskih i Frankopana iz Otočca, 2. mjesto Prva osnovna škola Ogulin i 3. mjesto POŠ Ogulin – Područna škola Bernarda M. Luketića, Zagorje.
Ekipa Osnovne škole dr. Jure Turića (Nikola Ćaćić, Matija Šarić, Nevena Erega i Paula Matanović) s mentoricom Mirelom Miočević zauzela je sedmo mjesto.
U kategoriji srednjih škola 1. mjesto osvojila je Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina, 2. mjesto Srednja škola iz Slunja i 3. mjesto Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića iz Senja.
Svečani program, koji je vodio vjeroučitelj Franje Puškarić,  pripremili su učenici zajedno sa svojim učiteljicama Marinelom Božić i Antonijom Rosandić te vjeroučiteljicom Jelenom Majer. Sve prisutne pozdravili su predstojnik Katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije preč. Nikola Turkalj, domaćin i ravnatelj škole Ivica Radošević, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i gospićki župnik preč. Mario Vazgeč, a natjecanje je proglasio otvorenim gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović.
Učenici su u pratnji svojih učitelja posjetili i razgledali gospićku katedralu Navještenja BDM i Muzej Like Gospić.

Aktiv vjeroučitelja
Novinarska grupa


image image
image image


KnjigeŽupanijsko natjecanje iz geografije

Klikom na linkove možete vidjeti rezultate Županijskog natjecanja iz geografije:

Prvi razred gimnazije
Peti razred osnovne škole
Šesti razred osnovne škole
Sedmi razred osnovne škole
Osmi razred osnovne škole


KnjigeDan ružičastih majica 28. 2. 2018.

Već treću godinu za redom Društvo „Naša djeca“ grada Gospića sudjeluje u obilježavanju Dana ružičastih majica. Prošle godine Dan ružičastih majica u Saboru RH izglasan je kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. O ovoj tematici valja neprekidno govoriti, ne samo na današnji dan, čega su svjesni svi naši učenici i učitelji. Dan smo obilježili tako da smo prije samog održavanja dali ideje kako će učitelji sa svojim učenicima u svojim razredima obilježiti Dan ružičastih majica, od radionica, predavanja, izrada natpisa i plakata. Učitelji razrednih odjeljenja i učenici od 1. do 4. razreda, učiteljica, učenici i pomoćnici u nastavi Posebnog razrednog odjela izradili su zanimljive transparente, natpise i majice s porukama protiv nasilja. U 10:00 sati svi razredni odjeli spustili su se u veliki hol naše škole dr. Jure Turića na zajedničko fotografiranje, na koje su ponijeli i svoje izrađene natpise. Zajednička poruka stajala je na velikom transparentu „Nasilje prestaje ovdje“. Prije samog fotografiranja predsjednica DND-a Gospić Sanja Puškarić Delač popričala je s učenicima i objasnila zašto se i na koji način krenulo s obilježavanjem. Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci i liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice. U Hrvatskoj je nositelj cjelokupnog programa Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.
Sudionike je fotografirao naš volonter Josip Durdov.


  Predsjednica DND-a Gospić
  Sanja Puškarić - Delač
  Novinarska grupa
  Vlatka Galac i Dragica Uzelac

image image


KnjigeDopis Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske

Dopis_-_Ured_za_suzbijanje_zlouporabe_droga_Vlade_Republike_Hrvatske.pdf
Brosura_za_roditelje.pdf


KnjigeJavni poziv turističkim agencijama za dostavu ponude - datum objave: 14.2.2018.

Klikom na link možete otvoriti javni obrazac poziva za organizaciju višednevne ekskurzije.
Obrazac_poziva.docx


Knjige”Lički medvjedići” u Rijeci

Na 22. Riječkom dječjem karnevalu ove godine sudjelovali su po prvi put učenici drugih i četvrtih razreda Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića. Tema koja je odabrana su „Lički medvjedići“,
a skupina je činila pedesetak članova.
Među učenicima u pratnji je bilo i nekoliko roditelja, učitelja, ravnatelj te vrlo kreativna organizatorica Šejla Kolatahi koja je ujedno bila i voditeljica grupe, te učiteljica Eni Šafar kao koordinatorica.
Organizatori Riječkog dječjeg karnevala pohvalili su ”Ličke medvjediće” i njihovu vrlo uspješnu koreografiju, odnosno nastup. Korzo je bilo ispunjeno djecom iz osnovnih škola i vrtića širom Hrvatske.
Pokazalo se i ovaj put da vrijedne i maštovite ruke učitelja zajedno s roditeljima mogu gotovo nemoguće stvari. Danima se uvježbavala koreografija, a kostimi su se šivali za vrijeme zimskih praznika.
Bilo je vrlo zanimljivo družiti se s malim medvjedićima koji su vrlo uspješno odradili i intervju za TV kanal Ri. Obećali smo da ćemo se iduće godine vratiti u još većem broju.

Učiteljica Vlatka Galac
Novinarska grupa

image image
image image

 


KnjigeJelovnik školske kuhinje za veljaču 2018.

1. i 2. veljače 2018.
ČETVRTAK: Med, maslac, pecivo, čaj
PETAK: Grah i ječam sa slaninom, kruh

od 5. do 9. veljače 2018. 
PONEDJELJAK: Šunka, sir, pecivo, čaj
UTORAK: Bolonjez, kruh
SRIJEDA: Palenta, jogurt, voće
ČETVRTAK: Rižoto od pilećeg filea, kruh
PETAK: Riblji odrezak, pire, brokula, kruh

od 12. do 16. veljače 2018.
PONEDJELJAK: Hot dog, čaj
UTORAK: Pašta šuta, kruh, salata
SRIJEDA: Griz na mlijeku sa čokoladom, voće
ČETVRTAK: Đuveđ sa svinjetinom, kruh
PETAK: Grah i tijesto, kruh

od 19. do 23. veljače 2018.
PONEDJELJAK: Šunka, sir, pecivo čaj
UTORAK: Gulaš s tijestom, kruh
SRIJEDA: Fino varivo sa hrenovkama, kruh
ČETVRTAK: Rižoto od pilećeg filea, kruh, salata
PETAK: Oslić a’la bakalar, kruh

od 26. do 28. veljače 2018.
PONEDJELJAK: Kuhano jaje, jogurt, svježi sir, kruh
UTORAK: Sekeli gulaš, kruh, pire
SRIJEDA: Piletina s tjesteninom, kruh

PRETPLATA NA TOPLI OBROK IZNOSI 130,00 KUNA
SVI UČENICI IMAJU PRAVO NA BESPLATAN ČAJ SVAKI DAN