Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigePrvi dan „Škole za život“

Danas je u OŠ dr. Jure Turića svečano dočekana još jedna generacija najmlađih učenika.
Ravnatelj škole, Ivica Radošević, pozdravio je sve učenike, njihove roditelje i učitelje te im poželio uspjeh u budućem školovanju. Ravnatelj je naglasio kako ovogodišnji učenici prvih i petih razreda sudjeluju u eksperimentalnom programu „Škole za život“. Predstavio je izaslanicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Tatjanu Orešković, koja je učenicima prvih i petih razreda poželjela veselu i uspješnu školsku godinu. Poručila im je kako „Škola za život“ priprema djecu na drugačiji način učenja, obogaćuje te njeguje slobodniji pristup učenju.
Svečani program upotpunili su učenici drugih razreda koji su pozdravili prvašiće šaljivim recitacijama. Ravnatelj je pozdravio sve prisutne, a učenici su pohitali upoznati svoje učiteljice i razrede.
Svim učenicima i učiteljima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu!

Mandica Letina, učiteljica hrvatskog jezika

image image


KnjigeŠkola za život

Poštovani posjetitelji,

klikom na link: Eksperimentalni program “Škola za život” možete saznati više informacija o eksperimentalnom programu “Škola za život”.

image


KnjigeObavijest za učenike i roditelje, prvi dan škole

U ponedjeljak 03. rujna 2018. godine počinje nastavna godina 2018./19. za sve učenike osnovne škole. 
Obavještavamo učenike drugih, trećih, četvrtih, šestih, sedmih i osmih razreda da trebaju doći u 8.00 sati u svoje matične učionice gdje će ih dočekati njihovi razrednici. Učenici će imati nastavu do 9.35 sati.
Autobus za učenike putnike u ponedjeljak polazi u 10.00 sati s autobusnog stajališta ispred škole.

Učenici prvih i petih razreda trebaju doći u 10.00 sati u prizemlje škole, gdje će im se uz prigodni program predstaviti njihovi učitelji, a zatim idu u svoje matične učionice.

Svim učenicima želim puno sreće, zdravlja i veselja u novoj školskoj godini!

Ravnatelj
Ivica Radošević


KnjigeTeleoperateri partneri kurikularne reforme: 74 škole dobivaju besplatan mobilni Internet

Klikom na link možete otvoriti obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano za korištenje tablet uređaja i mobilnog Interneta za učenike koji će raditi po eksperimentalnom programu.

Teleoperateri partneri kurikularne reforme: 74 škole dobivaju besplatan mobilni Internet


KnjigePozdrav s našim osmašima

Danas su se učenici osmih razreda pozdravili sa svojim osnovnoškolskim obrazovanjem te su im svečano uručene svjedodžbe. Iza njih je osam godina učenja, prijateljstva, zaljubljenosti, smijeha, neprospavanih noći, zaboravljenih zadaća i vječnih uspomena. Mnogo toplih riječi učenicima je, osim razrednica, uputio i ravnatelj škole Ivica Radošević. Srdačno je pozdravio sve prisutne učitelje, roditelje, bake i djedove koji su ponosno gledali u svoju djecu.
Učitelji i učenici priredili su bogat program za ovaj svečani trenutak. Osmaši su otplesali engleski i bečki valcer, a Mateo Prša, Iva Rukavina i Karla Savatović otpjevali tri pjesme.
Našim osmašima želimo puno uspjeha kod upisa u srednje škole i u daljnjem školovanju. Vrata naše škole uvijek će vam biti otvorena.

Učiteljice: Mandica Letina i Dragica Uzelac
Novinarska grupa

image image


KnjigeUdžbenici za školsku godinu 2018./19.

Klikom na link možete otvoriti popis udžbenika za drugi, treći, četvrti, šesti, sedmi i osmi razred za školsku godinu 2018./19.
Lista_odabranih_udžbenika,_šk._god_._18_.19_._.doc

Napomena: Udžbenike za učenike prvih i petih razreda te udžbenike fizike, kemije i biologije za učenike sedmih razreda učenici će dobiti besplatno prije početka nastavne godine 2018./19.

Ravnatelj
Ivica Radošević


KnjigeDan škole

Danas su učenici OŠ dr. Jure Turića obilježili Dan svoje škole. Svečana priredba održana je u holu škole, a vodile su je sestre, Karla i Nika Savatović. Učenice razredne nastave, Karla Stilinović i Matea Mataija uveselile su nas svojim razigranim recitacijama More i Praznik ljeta. Vesela družina nižih razreda otpjevala je pjesmu Limači, a mali su se folkloraši predstavili plesom Seljančica. Školski zbor pod vodstvom učiteljice Marinele Božić upotpunio je priredbu s tri izvedbe: Zaspalo je siroče, Stand by me i We are the world. Učenici osmog razreda, Tea Miletić i Pavao Starčević svojim su nas čitanjima odveli u herojski grad Vukovar. Nika Savatović nam je priznala da je ona Zaljubljena u čitav svijet, a Lea Stilinović je iznijela ideje za promjene u školstvu s pjesmom Prijedlog za razmišljanje. Folklorna skupina Degenija zabavila nas je plesovima Kukunješće i Lički tanac, a glazbena škola predstavila je svoj rad i talent kroz pjesme Walzer i Romanca.
Ravnatelj škole, Ivica Radošević i predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Gospiću, Ana Lemić, prozvali su i darovali učenike koji su postigli najbolje rezultate na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima.
Učenici su svojim talentima, govorom, pjesmom, plesom i pisanom riječju najbolje pokazali koliko bogatstvo posjeduje naša škola.

Novinarska grupa
Mandica Letina

image image


KnjigeZavičajna povijest – terenska nastava

Danas su učenici osmih razreda učili zavičajnu povijest na terenu.  U pratnji svojih razrednika, učitelja fizike i učiteljice povijesti posjetili su Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u Smiljanu i Spomen- dom dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku.
U Memorijalnom centru „Nikola Tesla“ učenici su poslušali edukativna predavanja djelatnika muzeja, zatim pogledali film i izložene eksponate kao i patente velikog izumitelja.
U Spomen-domu dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku gđa Katarina Mataija, djelatnica Državnog arhiva u Gospiću, kratkim je izlaganjem o životu i značajnoj ulozi Ante Starčevića u hrvatskoj povijesti na vrlo zanimljiv način predočila učenicima važnost ovog hrvatskog velikana, Oca domovine.
Cilj ovog današnjeg projekta jest poučavanje učenika o zavičajnoj povijesti izvan školskih klupa. Ovakav način izvođenja nastave učenicima je puno zanimljiviji i razumljiviji te vrlo rado sudjeluju.
Isto tako, ovo je prilika da svi učenici naše škole posjete dva važna lokaliteta jer koliko god to bilo blizu njihovog mjesta boravka, neki od njih su po prvi puta u njima.
Također, ovakvim načinom učenici su spoznali važnost osoba svoga zavičaja koji su svojim radom i upornošću pozitivan primjer i ponos svih nas.

Antonija Rosandić, učiteljica povijesti


image image


KnjigeObilježen Međunarodni Dan obitelji

Jučer smo akcijom uređenja Urbanog vrta obilježili Međunarodni Dan obitelji.
Kako nam vrijeme nije bilo naklonjeno radovi su odgađani već nekoliko puta.
Djelatnici i učenici, tehničko i administrativno osoblje, mlade rukometaške snage naše škole kao i volonteri udruga „Pčelice“ i „DND“-a Gospić zasukali su rukave i učinili ovaj vrt ljepšim. Zasadili smo sadnice lavande, ruža, ružmarina, različitog cvijeća i sukulenata. Pomogli su nam i djelatnici LAG –a, kao i roditelji naših učenika kojima posebno zahvaljujemo jer su izdvojili slobodno vrijeme.
Grad Gospić i “DND” osigurali su novac za sadnice.
Volonteri naših vrijednih udruga na parkiralištu su pripremili i realizirali igre za djecu predškolske dobi.
Hvala svima koji su svojim sudjelovanjem obilježili Dan obitelji!
Akcija se nastavlja u petak uređenjem i bojanjem drvenog namještaja.

Novinarska grupa
Vlatka Galac

image image


KnjigeUpis učenika u prvi razred osnovne škole

image