Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeLice glumačke družine

Lice glumačke družine
15.09.o.g. izveli smo igrokaz Lice, autora Ratka Bjelčića.
Mladi smo glumci u mladoj družini (osnovanoj prošlog proljeća), a ovim igrokazom smo po prvi put publici predstavili svoj rad, svoje – lice.
Lice naše družine odaje veliko zanimanje svih članova za dramu i kazalište. Odaje i iznenađujuće razumijevanje svih zahtjeva koji se postavljaju pred glumce i ostale sudionike u pripremi predstave. Mladi glumci spremno su odradili sve: od učenja uloge napamet, do pospremanja učionice nakon završene predstave.


Knjige“Lice”

Srdačno vas pozivamo na predstavu “Lice”, autora Ratka Bjelčića.
Izvest ćemo je 15. rujna (utorak), u učionici 7.d razreda, u 17:15h (šesti školski sat).
Radujemo se vašem dolasku!

Dramska družina, s voditeljicom Marijom Brkljačić 


KnjigeHrvatski olimpijski dan

Naša se škola i ove godine uključila u obilježavanje športske manifestacije pod nazivom Hrvatski olimpijski dan (HOD), 10. rujna 2009. godine.
Hrvatski je olimpijski odbor 2007. godine pokrenuo ovu manifestaciju s ciljem masovnijeg uključivanja građana u različite sportske aktivnosti kako bi se osvijestila važnost redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a posebno djece i mladih.
Tako su nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture, prof. Damir Vujnović i prof. Darko Vukić osmislili aktivnosti za ovogodišnji HOD, te ih uz pomoć učenika i nastavnika proveli 10. rujna 2009. godine.


KnjigeŠkolska godina 2009./2010.

Prema kalendaru ove školske godine nastava je počela 7. rujna 2009. godine, a zadnji dan nastave je 18. lipnja 2010. godine.
Zimski odmor učenika počinje 24. prosinca 2009. godine, a završava 8. siječnja 2010. godine.
Proljetni odmor za učenike počinje 1. travnja 2010. godine, a završava 9. travnja 2010. godine.

Svim učenicima naše škole, djelatnicima i roditeljima želimo da i ova školska godina prođe uspješno i kvalitetno.


KnjigeDan planeta Zemlje u našoj školi

Neka slike govore:
image image
image image


KnjigeTematski dan “Cyberbullying” u našoj školi

Prije dvije godine nakon jednogodišnjeg provođenja projekta “Za sigurno i poticajno okruženje u školama” poznatijeg pod nazivom “Stop nasilju među djecom” stekli smo status “Škola bez nasilja”. Ove školske godine prihvatili smo nastavak edukacije iz UNICEF-ovog programa “Za sigurno i poticajno okruženje u školama” čime želimo održati dobiveni status. Uključili smo se u rad regionalne Mreže škola bez nasilja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije.
03. ožujka 2008. god. održali smo u našoj školi tematski dan o cyberbullyingu.
Prvi školski sat svi učenici Škole upoznati su s temom dana putem sažetka o cyberbullyingu koji su im pročitali nastavnici u uvodnom dijelu sata. Neki su odvojili još malo vremena za razgovor s učenicima na ovu temu i komentare.
Učenici-pomagači Krešo Brkljačić, Antonija Golić, Tomislav Markić, Filip Uzelac, Jurja Fajdić, Marija Vukelić, Marijana Stilinović i Anamarija Miškulin marljivo su po razredima dijelili tekst o cyberbullyingu. Bili su prepoznatljivi, jer su svi nosili bijele ili žute majice s natpisom “Stop cyberbullying”. Taj dan imali su pune ruke posla. Uredili su info-pult u školskom holu.


KnjigeDržavna smotra u Vukovaru

Državna smotra
Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje
Vukovar 14. listopada 2007.

Ponovo, dvanaesti put OŠ dr. Jure Turića dostojno predstavlja Ličko-senjsku županiju na državnoj smotri Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje u gradu – heroju Vukovaru.
Državna svečanost ima za cilj, da kroz izložbu krušnih proizvoda i plodova zemlje, ukaže na potrebu očuvanja biološke raznolikosti ali i štovanje životne i duhovne snage. Osim krušnih proizvoda prikazani su na štandu razni pripravci – sokovi, pekmezi, sve vrste voćnih rakija, jestivo bilje i druge jestive vrste, razne poljoprivredne kulture i ljekovito bilje.


KnjigeDani kruha - dani zahvalnosti u našoj školi

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje
održani u našoj školi 12 listopada 2007.

U našoj školi Dani kruha održavaju se već dvanaest godina a toliko godina također predstavljamo našu Ličko –senjsku županiju na Državnoj smotri diljem Lijepe naše.
Smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske podizanjem svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta – učenika i prirode.


KnjigeJesen u Lici

U Gospiću je 6. i 7. listopada 2007. održana IX. izložba tradicijskih proizvoda Ličko-senjske županije pod imenom Jesen u Lici u Gradskoj športskoj dvorani.
Jesen u Lici postala je poznata godišnja, gospodarska, turistička i kulturna manifestacija u našoj Županiji, a ove je godine poprimila i međunarodni karakter zbog izlagača iz susjednih država.


KnjigeŠkolsko nogometno prvenstvo učenika sedmih razreda

Danas, 05.lipnja 2007. godine na školskom igralištu odigrano je školsko nogometno prvenstvo učenika sedmih razreda. U nastavku svakako pogledajte konačni redoslijed i slike.

Konačni redoslijed

1.  7.b   6 bodova
2.  7.d   3 boda