Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeObavijest

U rubrici Društvena događanja objavljen je tekst učenika Franca Matijevića o manifestaciji Jesen u Lici, pa pozivam sve posjetitelje naše web stranice da se prisjete kako je ove godine bilo na Jeseni.
Također, uskoro će biti objavljen razgovor s gospođom Anom Rukavinom Stilinović o manifestaciji, te joj se ovom prilikom zahvaljujem na pomoći i suradnji.


KnjigeStoji grad – dan sjećanja na Vukovar                           18.11.1991. – 18.11.

image

Osnovna škola dr. Jure Turića obilježila je osamnaestu obljetnicu pada Vukovara. Učitelji su 18. studenoga 2009. jedan školski sat posvetili sjećanju na tragični događaj koji se zbio prije osamnaest godina kada je grad Vukovar razoren i nakon višemjesečnog krvavog i nadljudskog napora pao u ruke velikosrpskog agresora i tzv. JNA.


KnjigeObavijest

Web stranica je dopunjena s nekoliko linkova. Tekstovi o dogradnji škole nalaze se pod linkom Dogradnja škole, s vremenom će se objaviti informacije o školskoj kuhinji, informacije za roditelje.
Također, koristim ovu priliku i pozivam posjetitelje stranice da u dijelu Društvena događanja pročitaju temu o sinoć održanoj Aforističkoj večeri.


KnjigeIntegrirani radni dan „Jesen u šumi“

U četvrtak 15. listopada 2009. godine učenici drugih razreda OŠ dr. Jure Turića iz Gospića pod vodstvom svojih učitelja Jurice Šupera, Marije Mraović, Anke Štajdohar i Jelene Župan realizirali su integrirani radni dan „Jesen u šumi“ u sklopu školskog projekta „Moj zavičaj kroz godišnja doba“ koji je planiran za školsku godinu 2009./10.


Knjige“Noć muzeja”

Tijekom školske godine 2008./2009. naša škola aktivno je sudjelovala u kulturno – društvenim događanjima u gradu Gospiću.
Dobar primjer je suradnja s Muzejom Like. Na poticaj kustosa muzeja Silvija Šojata organizirana je, kao dio projekta „Noć muzeja“, učenička likovna radionica „Muzej kao izvor znanja o povijesti“.
image


KnjigeDani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Prigodnim programom u našoj školi obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, 09.10. 2009.
Na poziv svojih učitelja, razrednika i drugih nastavnika, učenici naše škole rado su dali svoj doprinos ovoj posebnoj prilici. Donijeli su od kuće mnogo različitih vrsta kruha, peciva i kolača; ali i razno voće i povrće, bilo iz vrta ili iz prirode. Sve su to skupili i pripremili uz pomoć svojih roditelja i drugih članova obitelji, te izložili na stolovima u predvorju škole.
Pred očima posjetitelja doista se pružio prizor izobilja.


Knjige…vrijeme je za - Jesen u Lici

…vrijeme je za - Jesen u Lici

Ovaj vikend, 3. i 4. listopada 2009. godine u vremenu od 10 do 17 sati u prostorijama Gradske športske dvorane te postavljenim šatorima oko nje, održat će se 11. izložba tradicijskih proizvoda pod već prepoznatljivim nazivom „Jesen u Lici“. 
Organizatori ove manifestacije su Razvojna agencija Ličko-senjske županije – Lira i Ličko-senjska županija.
Iz godine u godinu ova, za naš kraj najznačajnija gospodarska, turistička, kulturna i etno manifestacija privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja. Već niz godina na Jeseni u Lici izlažu izlagači iz drugih županija i susjednih država čime ova Izložba poprima međunarodni karakter. Za vrijeme trajanja izložbe, osim proizvoda, izlagači će prezentirati stare zanate, dok će kulturno-umjetnička društva izvođenjem tradicijskih plesova i pjesama predstaviti folklornu baštinu kraja iz kojeg dolaze.
Već nekoliko dana traju pripreme za Izložbu, a večeras će biti odrađeni svi poslovi za sutrašnje svečano otvorenje.
Svi su pozvani i dobrodošli da „dođu i pogledaju, osluhnu i kušaju“!


KnjigeJedan sportski dan

Jedan sportski dan

Hrvatski olimpijski dan, 10.09.o.g., obilježen je prigodnim sportskim manifestacijama u školskoj sportskoj dvorani i na igralištu. Imali smo priliku podsjetiti se – ili čak upoznati – razne sportove i igre: atletiku, badminton, nogomet, “basket“, šah i „graničare“. Igrali su ih učenici naše škole. Program nije bio natjecateljskog karaktera, ali ipak nije nedostajalo zanimanja i navijačke podrške ostalih učenika i nastavnika. Najveći dio prisutnih toga je dana odjenuo bijelu majicu ili košulju, čak i tokom redovne nastave, kao znak sportskog duha. To je bilo posebno upečatljivo za vrijeme sportskog programa, jer je toliko mnogo bijele boje pružalo snažan dojam čistoće i svjetla. A veliki broj onih koji su za ovu priliku nosili bijelo, pokazao je da je čitava zamisao „jednog sportskog dana“ bila dopadljiva i rado prihvaćena.
                                                             
prof. Marija Brkljačić 


image image


KnjigeLice glumačke družine

Lice glumačke družine
15.09.o.g. izveli smo igrokaz Lice, autora Ratka Bjelčića.
Mladi smo glumci u mladoj družini (osnovanoj prošlog proljeća), a ovim igrokazom smo po prvi put publici predstavili svoj rad, svoje – lice.
Lice naše družine odaje veliko zanimanje svih članova za dramu i kazalište. Odaje i iznenađujuće razumijevanje svih zahtjeva koji se postavljaju pred glumce i ostale sudionike u pripremi predstave. Mladi glumci spremno su odradili sve: od učenja uloge napamet, do pospremanja učionice nakon završene predstave.


Knjige“Lice”

Srdačno vas pozivamo na predstavu “Lice”, autora Ratka Bjelčića.
Izvest ćemo je 15. rujna (utorak), u učionici 7.d razreda, u 17:15h (šesti školski sat).
Radujemo se vašem dolasku!

Dramska družina, s voditeljicom Marijom Brkljačić