Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeDržavna smotra u Vukovaru

Državna smotra
Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje
Vukovar 14. listopada 2007.

Ponovo, dvanaesti put OŠ dr. Jure Turića dostojno predstavlja Ličko-senjsku županiju na državnoj smotri Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje u gradu – heroju Vukovaru.
Državna svečanost ima za cilj, da kroz izložbu krušnih proizvoda i plodova zemlje, ukaže na potrebu očuvanja biološke raznolikosti ali i štovanje životne i duhovne snage. Osim krušnih proizvoda prikazani su na štandu razni pripravci – sokovi, pekmezi, sve vrste voćnih rakija, jestivo bilje i druge jestive vrste, razne poljoprivredne kulture i ljekovito bilje.


KnjigeDani kruha - dani zahvalnosti u našoj školi

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje
održani u našoj školi 12 listopada 2007.

U našoj školi Dani kruha održavaju se već dvanaest godina a toliko godina također predstavljamo našu Ličko –senjsku županiju na Državnoj smotri diljem Lijepe naše.
Smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske podizanjem svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta – učenika i prirode.


KnjigeJesen u Lici

U Gospiću je 6. i 7. listopada 2007. održana IX. izložba tradicijskih proizvoda Ličko-senjske županije pod imenom Jesen u Lici u Gradskoj športskoj dvorani.
Jesen u Lici postala je poznata godišnja, gospodarska, turistička i kulturna manifestacija u našoj Županiji, a ove je godine poprimila i međunarodni karakter zbog izlagača iz susjednih država.


KnjigeŠkolsko nogometno prvenstvo učenika sedmih razreda

Danas, 05.lipnja 2007. godine na školskom igralištu odigrano je školsko nogometno prvenstvo učenika sedmih razreda. U nastavku svakako pogledajte konačni redoslijed i slike.

Konačni redoslijed

1.  7.b   6 bodova
2.  7.d   3 boda


KnjigeKulturna baština moga kraja (Univerzalna baština i narodna baština - individualna odgovornost)

U povodu Međunarodnog dana muzeja - 18. svibnja, postavljena je izložba 97 radova učenika osnovnih škola s područja Ličko-senjske županije u Muzeju Like Gospić. Radovi su rezultat natječaja LIK - 2007. na temu: Kulturna baština moga kraja.


Knjige6. smotra tradicijske baštine

Folklorna grupa “Degenija” OŠ dr. Jure Turića Gospić sudjelovala je 23. svibnja 2007. g. u Gračacu na 6. smotri tradicijske baštine učenika osnovnih i srednjih škola Zadarske županije.
Na smotri je sudjelovalo 15 osnovnih škola koje su prezentirale folklor i glazbu svog područja.
Folklorna grupa “Degenija” na ovoj smotri predstavila je Ličko-senjsku županiju sa spletom ličkih kola i pjesama.
 


KnjigeŠkolsko prvenstvo iz nogometa učenika šestih razreda

U četvrtak, 24.svibnja odigrano je školsko nogometno prvenstvo učenika šestih razreda.

U nastavku pogledajte ljestivicu konačnog poretka i slike sa ovog susreta.

Ljestvica konačnog poretka:

  1. 6.d   8 bodova
* 2. 6.e   6 bodova 2:0


KnjigeŠkolsko prvenstvo iz nogometa

Na školskom igralištu, 17. svibnja održano je školsko nogometno prvenstvo učenika petih razreda.

A evo i rasporeda natjecanja, rezultata i slika:

1. 5.b : 5.d = 4 : 0


KnjigeŠkolsko prvenstvo iz košarke

Dana 15. svibnja u školskoj dvorani odžano je prvenstvo škole u košarci za učenice šestih razreda.

Rezultati natjecanja:

1. 6.b   9
2. 6.e   6

 


KnjigePrijateljska utakmica

15.5.2007. na stadionu Balinovac u Gospiću odigrana je prijateljska utakmica između NK Dinama i HNK Gospić pred otprilike 2000 gledatelja. Među gledateljima su bili gradonačelnici grada Zagreba Milan Bandić i Gospića Milan Kolić te član zagrebačke vlade Duško Ljuština. Na ovoj su se utakmici od aktivnog igranja nogometa oprostili Zoran Mrkonjić i Stanko Šimunić, dugogodišnji igrači Gospića. Objavljujemo nekoliko slika s tog događaja.
image image
image image
image image
image image