Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeDođite i pogledajte, osluhnite i kušajte!

U organizaciji Ličko-senjske županije i Razvojne agencije Ličko-senjske županije (LIRA), pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, ovaj vikend u prostoru Gradske športske dvorane u Gospiću održava se dvanaesta po redu izložba tradicijskih proizvoda – Jesen u Lici.
U subotu, 02. listopada u 10:00h započeo je program otvorenja Izložbe.
KUD Otočac intonirao je Lijepu našu nakon čega su se izlagačima i posjetiteljima obratili gradonačelnik grada Gospića, gospodin Milan Kolić; župan Ličko-senjske županije gospodin Milan Jurković; ministar turizma, gospodin Damir Bajs; potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva, gospodin Darko Milinović ujedno i predstavnik predsjednice Vlade, gospođe Jadranke Kosor; te predsjednik Hrvatskog sabora, gospodin Luka Bebić.
U svom obraćanju govornici su srdačno pozdravili izlagače i posjetitelje, s ponosom istaknuli značaj izložbe (broj izlagača i posjetitelja svake je godine u porastu) i pozitivan razvoj ovog dijela Hrvatske te zaželjeli uspješno održavanje Izložbe.
Izložbu je otvorenom proglasio gospodin Luka Bebić nakon čega ju je gospićko – senjski biskup, dr. Mile Bogović blagoslovio.

image image
image image
image image

Ove godine na Izložbi svoje proizvode predstavlja 246 izlagača iz Hrvatske i zemalja iz regije (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska i Srbija).
Uz različite prezentacije i radionice u Dvorani će se odvijati i prigodan program uz nastup 16 KUD-ova.

image

Kao i svake godine, i ove je godine Jesen u Lici prepuna boja, mirisa i raznovrsnih okusa koje doista vrijedi osobno pogledati, osluhnuti i kušati.

image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image