Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeZimsko hranjenje ptica

Kako bi učenici dobili osnovne informacije o važnosti pružanja pomoći pticama tijekom zimskih dana, dogovorena je edukativna radionica s Ličkom ekološkom akcijom i Udrugom BIOM, na temu „Zimsko hranjenje ptica“.
Na radionici su prezentirane već odrađene aktivnosti naše Eko- škole sa LEOM , te brojne mogućnosti ekoloških aktivnosti, koji zasigurno pomažu učenicima u svijesti svakog od njih. No naglasak je bio slušati zanimljivosti o hranilicama,kućicama i samom hranjenju ptica. Učenici su zainteresirano pratili izlaganje člana Udruge BIOM, Vedarana Lucića, biologa po struci, koji je svojim nesebičnim zalaganjem uspješno osim tematskog dijela, prikazao kolika je važnost sudjelovanja u očuvanju okoliša i zaštite prirode.
Prije predavanja članovi eko grupe s voditeljicom Eko-škole, nastavnicom Antonijom Rosandić i članovi Ličke ekološke akcije Milan,Tamara i Darija izradili su hranilice za ptice. Milan Ban, član i koordinator Ličke ekološke akcije, objasnio je zašto je važno hraniti ptice, te im pokazao i sastavio jednu hranilicu za koju je iskoristio oporabni materijal. Ostale hranilice izradili su učenici. Prema viđenom, učenicima nije bilo teško izraditi hranilicu i doista su uživali. Izrađene hranilice učenici su napunili sjemenkama suncokreta, te su ih zajedno s Milanom i nastavnicom Antonijom postavili na predviđena mjesta.

Ova radionica je još jednom je pokazala koliko je važna suradnja djece i odraslih u ostvarivanju ekoloških aktivnosti.
Koordinatorica Eko-škole Antonija Rosandić

image image
image image
image image
image image
image imageŠkola za život

Projekt „Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Preuzimanje priručnika