Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeGrađanska akcija “Druženjem do jednakosti u sportu i igri”

U subotu 19.09.2015. u dvorištu Uglovnice, najveće zgrade u centru grada, održana je građanska volonterska radna akcija koju je najavila Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“. Osim članova Udruge pomagali su djelatnici Grada Gospića, gradskih poduzeća i ustanova, članovi sportskih klubova, stanari i eko-grupa naše Eko-škole. Posla je bilo za sve i svi su prema mogućnostima dali svoj doprinos uređenju ovog dvorišta gdje se okupljaju djeca iz grada.
Akcija je počela u 11 sati.
Potpuno je obnovljeno postojeće igralište za košarku, dodani su novi sadržaji i uređen je veći dio prostora.  Odrasli su postavili novu ogradu oko igrališta, obnovili koševe, postavili golove za mali rukomet,  a učenici su farbali klupe i stolove i oslikavali zidove dvorišta. Postavljeni su i novi koševi za otpatke.
Iako je bilo dosta toplo, čak i vruće nitko se nije žalio niti odustajao. Svi su imali isti cilj - završiti posao, urediti dvorište.
Radilo se timski pod budnim okom glavne organizatorice učiteljice Željke Šikić koja je ponosno promatrala radove koje je organizirala i za koje je odvojen određeni iznos namijenjen Udruzi – koševe za smeće donirala je Udruga.
Sve organizirano je uspješno odrađeno, volonterski i s puno ljubavi, a to je temelj svake dobre akcije.
Kad su radovi dovršeni svi su se počastili slatkišima i sokovima. Djeca su zaigrala rukomet, a roditelji zauzeli nove klupe. Sve do večeri trajalo je ugodno druženje malih i velikih u novom starom dvorištu.
Podsjetila me ova akcija na knjigu Družba Pere Kvržice gdje je prikazano kako zajedništvo, malo dobre volje, puno upornosti i ljubavi može učiniti čuda.
Bravo Željka!

Koordinatorica Eko- škole Antonija Rosandić