Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeDan sjećanja na žrtvu Vukovara

Ove godine, pod posebnim epidemiološkim mjerama, realizirali smo projekt Sat povijesti iz Vukovara i obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Ni pandemija COVID-a 19 nije nas zaustavila, kao što njih tada nisu zaustavile granate, tenkovi, snjegovi i oluje, da ih se prisjetimo, da se pomolimo, da zapalimo svijeću te da im zahvalimo.
Učenice Valentina Rudelić i Mihaela Uremović pod mentorstvom svojih učitelja izradile su plakat te osmislile tekst pod temom „Mir nebu nad Hrvatskom – 25 godina Oluje. “Svoj uradak podijelile su s ostalim sudionicima videokonferencije. Cilj ovoga projekta je jednim satom povijesti povezati skupine učenika osmih razreda iz različitih hrvatskih gradova s ciljem sjećanja na slavne dane obrane Vukovara i Domovine Hrvatske te podsjetiti učenike i sve nas na hrabrost i ljubav hrvatskih branitelja koja je bila nesebična za slobodu i ljepotu koju danas živimo. Na satu povijesti sudjelovali su učenici 8.d razreda zajedno s ravnateljem Ivicom Radoševićem, učiteljima povijesti Antonijom Rosandić i Krešimirom Matijevićem te učiteljicom hrvatskog jezika Dragicom Uzelac.
Na prigodan način i vrlo ponosno svih žrtava diljem Lijepe naše prisjetili su se i učenici PŠ Lički Novi zajedno sa svojom učiteljicom i vjeroučiteljem, a učenici osmih i petih razreda izradili su plakat pod temom „Vukovar grad heroj“. U znak sjećanja na naše heroje i 1700 nevinih žrtava Vukovara učenici i učitelji su ispred škole upalili svijeće te prigodnom molitvom, koju je predvodio vjeroučitelj Franje Puškarić, odali im počast.

„Nikad Vas nećemo zaboraviti!“

Novinarska grupa

image image