Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeDan sjećanja na žrtvu Vukovara

Ove godine, pod posebnim epidemiološkim mjerama, realizirali smo projekt Sat povijesti iz Vukovara i obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Ni pandemija COVID-a 19 nije nas zaustavila, kao što njih tada nisu zaustavile granate, tenkovi, snjegovi i oluje, da ih se prisjetimo, da se pomolimo, da zapalimo svijeću te da im zahvalimo.
Učenice Valentina Rudelić i Mihaela Uremović pod mentorstvom svojih učitelja izradile su plakat te osmislile tekst pod temom „Mir nebu nad Hrvatskom – 25 godina Oluje. “Svoj uradak podijelile su s ostalim sudionicima videokonferencije. Cilj ovoga projekta je jednim satom povijesti povezati skupine učenika osmih razreda iz različitih hrvatskih gradova s ciljem sjećanja na slavne dane obrane Vukovara i Domovine Hrvatske te podsjetiti učenike i sve nas na hrabrost i ljubav hrvatskih branitelja koja je bila nesebična za slobodu i ljepotu koju danas živimo. Na satu povijesti sudjelovali su učenici 8.d razreda zajedno s ravnateljem Ivicom Radoševićem, učiteljima povijesti Antonijom Rosandić i Krešimirom Matijevićem te učiteljicom hrvatskog jezika Dragicom Uzelac.
Na prigodan način i vrlo ponosno svih žrtava diljem Lijepe naše prisjetili su se i učenici PŠ Lički Novi zajedno sa svojom učiteljicom i vjeroučiteljem, a učenici osmih i petih razreda izradili su plakat pod temom „Vukovar grad heroj“. U znak sjećanja na naše heroje i 1700 nevinih žrtava Vukovara učenici i učitelji su ispred škole upalili svijeće te prigodnom molitvom, koju je predvodio vjeroučitelj Franje Puškarić, odali im počast.

„Nikad Vas nećemo zaboraviti!“

Novinarska grupa

image image
image image
image image
image image
image image
image image
image