Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigePrvi školski dan za pamćenje

Početak nove školske godine u našoj školi bio je iznimno svečan, a uveličale su ga svojom nazočnošću predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, župan Ličko - senjske županije Darko MIlinović i gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević.
U predvorju škole okupili su se prvašići zajedno sa svojim roditeljima, djedovima, bakama…, djelatnici škole te mnogobrojni uzvanici. Sve prisutne pozdravio je ravnatelj Ivica Radošević i uputio riječi dobrodošlice našim najmlađim učenicima. Govoreći o obrazovanju i važnosti prvoga dana škole istaknuo je kako će ove školske godine u školske klupe sjesti 81 učenik prvoga razreda.
Ministrica znanosti i obrazovanja u svome govoru istaknula je važnost promjena u obrazovanju. Ukazala je da u središte pozornosti stavimo učenike i da gradimo škole za život te kako je reforma školstva nacionalni prioritet Republike Hrvatske. Zaželjela je učenicima i učiteljima sretan početak nove školske godine.
Prvašićima je predsjednica, u uvodnom dijelu govora, zaželjela sretan prvi dan škole. Okružena veseljem i radošću naših prvašića prisjetila se svojih školskih dana i riječi koje je izgovarao profesor Latinskog jezika „Ne učimo za ocjenu nego za život“. Istaknula je da jedni prema drugima nastupamo s uvažavanjem, poštovanjem i razumijevanjem jer je školovanje od presudne važnosti za svakog pojedinca.
Po završetku svečanoga programa predsjednica i ministrica uputile su se, u pratnji ravnatelja, u obilazak muzejskog postava koji prikazuje učionicu iz druge polovice prošloga stoljeća, a potom u obilazak učionica u kojima se danas odvija nastava.
Svečani program za sve prisutne upriličili su učenici članovi FS Degenija i učenici glazbene škole zajedno sa svojim učiteljima. Za mnoge učenike ovo će uistinu biti dan za pamćenje.
Učenicima, roditeljima i djelatnicima škole želimo sretan početak nove školske godine!

Novinarska grupa
                                       
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image 
image image
image image