Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeJesen u Lici 2020.

Već nekoliko godina, koliko postoji, Učenička zadruga „ Vodarica Marta“ sudjeluje na manifestaciji Jesen u Lici. Ove godine također smo bili jedan od izlagača unatoč težim uvjetima uzrokovanim pandemijom COVID-19.Svake godine vrijedni zadrugari, mali (učenici) i veliki (učitelji), vrijedno pripremaju proizvode i darove prirode za tu najveću izložbu ličkoga kraja. Ove godine u pripremama nisu izostali, no zbog propisanih mjera mlađi članovi nisu sudjelovali na samoj izložbi.
Izložili smo isključivo darove prirode i prirodne proizvode te smo upravo zbog toga osvojili drugu nagradu za etno prezentaciju. Na izložbenom stolu naše zadruge bilo je pekmeza od šljiva, pekmeza od malina, džema od malina, čaja od majčine dušice, čaja od kadulje, mirisne vrećice lavande i ekološki luk (češnjak).
Lijepo je bilo vidjeti posjetitelje koji su upravo nas ponovno potražili kako bi kupili naše prirodne proizvode. Zadovoljni smo prodajom i ponosni zbog nagrade koju smo osvojili. To nam je poseban poticaj za daljnje korake i pripreme za sljedeći sajam. Nadamo se samo da će pandemija posustati pa ćemo opet moći gledati ozarena lica naših malih zadrugara kako ponosno prezentiraju svoje proizvode, a vjerujte da nema ništa ljepše, iskrenije i prirodnije od toga.
Pogledajte fotogaleriju kako bi nas prepoznali i posjetili naš izložbeni prostor na sljedećem sajmu.

Voditeljica zadruge Antonija Rosandić

image image
image image