Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeProjekt ”U zagrljaju zdrave prehrane 2”

U tijeku je provedba projekta „U zagrljaju zdrave prehrane 2“ koji je Grad Gospić prijavio na Javni poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (šk. godina 2017./2018.)“, raspisan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji je usmjeren na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele hrane djeci u školama.
Cilj ovog projekta je kroz pružanje nefinancijske pomoći za 293 učenika iz socijalno ugroženih obitelji s područja Gospića, osiguravanjem besplatne prehrane doprinijeti povećanju kvalitete života te smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti djece.
Ukupna vrijednost projekta je 286.083,74 kn, i u 100% iznosu je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.
Partneri u projektu su Osnovna škola dr. Jure Turića, Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovna škola dr. Ante Starčević Pazarište Klanac.
Kako bi se projekt što uspješnije proveo te kako bi zaista korisnici na koje je usmjeren Javni poziv i sudjelovali u projektu, škole su na početku školske godine 2017./2018. donijele Odluke o kriterijima za određivanje ciljnih skupina te je u skladu s kriterijima osigurana besplatna prehrana za 293 učenika u riziku od siromaštva s područja Gospića.

Voditelj projekta
Marko Bošnjak, mag. oec. 

image