Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeZasadi drvo, ne budi panj: Za vikend se sadi 10.000 sadnica

Osnovna škola dr. Jure Turića kao Eko škola uključila se u akciju sadnje drveta „Zasadi drvo, ne budi panj“. Akcija je provedena 25. listopada 2019. u 10 sati u našem školskom vrtu gdje su učenici i učitelji posadili deset doniranih sadnica šljiva. Sadnji su nazočili ravnatelj škole Ivica Radošević, gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević i koordinator ove akcije za Ličko- senjsku županiju gospodin Karlo Pavletić kao i predstavnici Grada i medija. U isto vrijeme akcija je provedena i u područnoj školi Lički Novi gdje je također zasađeno deset doniranih sadnica šljiva .
Građanska inicijativa pokrenuta je kako bi mjesta diljem Hrvatske zasadila što više stabala, ozelenili svoje sredine, te se borili protiv klimatskih promjena. Akcija “Zasadi drvo, ne budi panj” održava   se 25., 26. i 27. listopada diljem Hrvatske, Hrvatske šume pripremile su više od deset tisuća sadnica.
Građanska inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.
Cilj inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske zasade što više stabala kako bi pridonijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Koordinatorica Eko škole Antonija Rosandić

image image