Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeDani kruha - PŠ Lički Novi

Dana 12.listopada 2015. obilježili smo Dane kruha. Cilj nam je bio osvijestiti učenike koliko su plodovi zemlje važni za nas i kako nastaje kruh. Najzanimljiviji dio je bio izbor najboljeg kruha, gdje su najbolji dobili diplome. Sretni i ponosni pokazali smo kako smo složni i vrijedni. Nakon toga zajedno smo se počastili uz obilje kruha i kolača.
Učiteljica: Ana Ivanetić

image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image


KnjigeDan jabuka područnih škola

Dana 19.10.2012. u PŠ Lički Novi okupili su se učenici i učitelji područnih škola Bilaj,Smiljan, Brušane te škola domaćin Lički Novi kako bi obilježili Dan jabuka. Kao organizatori učitelji Ivica Franić, Božena Svetić Mataija, Ana Ivanetić, Anamarija Asić, Ana Vukelić, Paula Perković, Tanja Hećimović te vjeroučitelj Franje Puškarić pripremili su brojne materijale gdje su učenici kroz igru,druženje i smijeh pokazivali svoje znanje i sposobnosti. Cilj nam je bio osvijestiti učenike koliko su jabuke važne u svakodnevnoj prehrani,a ka tomu nas je poveo moto: „Jabuka na dan tjera doktora iz kuće van“. Integrirani dan organizirali smo prema slijedećem planu:
a) Srdačna dobrodošlica
b) Gledanje crtanog filma – Kako napraviti sok?
c) Igrokazi,recitacije i pjevanje
d) Kuhanje kompota od jabuka
e) Izrada stabla s jabukama
f) Izrada plakata s jabukama
g) Izrada košare napunjene jabukama
h) Nastavni listići iz hrvatskog jezika, matematike, prirode i društva,engleskog jezika i vjeronauka
i) Ples s jabukama – natjecanje
j) Nosim jabuku u žlici – natjecanje
k) Pravljenje vijenca za na vrata povodom Dana jabuka
l) Čašćenje
Uz pomoć roditelja koji su nam došli u posjetu i ispekli kolače počastili smo ravnatelja škole Ivicu Radoševića, tajnicu škole Ljubicu Butorac, računovotkinju škole Mandicu Hrvoj te pedagogicu Anku Nikšić koji su nam došli u posjetu, te nas nagradili prigodnim poklonom. U obilazak nam je došao i umirovljeni učitelj Ante Lukić koji je s oduševljenjem pratio svaki pokret učenika sa željom da se opet vrati u školske klupe. Ponosni na svoje učenike učitelji su svoju djecu predali roditeljima s osmjehom na licu.

Učiteljica Ana Vukelić

image image


KnjigeDan kruha u PŠ Bilaj

Kroz integrirani radni dan učenici i učiteljice PŠ Bilaj obilježili su Dan kruha. Uz računanje i pisanje o kruhu održali smo i kratku priredbu koju su svojim dolaskom uveličali naš ravnatelj Ivica Radošević, pedagogica Anka Nikšić, velečasni Zlatko Sušić te roditelji naših učenika. Sretni i ponosni pokazali smo im kako smo složni i vrijedni, te koliko truda svi zajedno ulažemo u naše radove. Nakon blagoslova svi zajedno smo se uz obilje kolača i kruha malo i počastili.

Učiteljice Ana Vukelić i Anamarija Asić

image image


KnjigePosjet matičnoj školi

Učenici PŠ Bilaj su iskoristili odlazak na predstavu Tajne začarane šume pa ujedno posjetili matičnu školu Gospić. Učenici 1.razreda učlanili su se u školsku knjižnicu,a učenici viših razreda podignuli su potrebnu lektiru. Posjetili smo i kuhinju škole gdje su upoznali kuharice te pojeli sendvič i popili topli čaj. Pri odlasku susreli smo i domare škole te se upoznali sa njihovim zanimanjem.

Učiteljice Ana Vukelić i Anamarija Asić


image image


KnjigeDječji tjedan u PŠ Bilaj

Motom „Ljubav djeci prije svega“ ovih dana ponose se učenici i učiteljice PŠ Bilaj. Povodom Dječjeg tjedna učenici su prikupljali podatke o njihovim pravima, bojali sličice te pripremali materijale potrebne za uređenje školskog panoa. Kroz druženje, igru, razgovor razvijali smo bolje međusobne odnose, ali ujedno i ponovili, ne samo prava djece,  već i njihove dužnosti. S mnogo uloženog truda i ljubavi dobili smo slijedeće:

image image
image

Učiteljica Ana Vukelić


KnjigePosjet područnim školama

Posjet područnim školama

Novinarska je grupa posjetila područne škole „Bilaj“, „Lički Novi“, „Brušani“ i „Smiljan“ u koje polaze učenici od 1 do 4. razreda. U svim smo školama bili srdačno dočekani i počašćeni. Razlog je tome i proslava blagdana Sv. Nikole. S učenicima smo ugodno razgovarali o svemu vezanom za školu, ali i svakodnevnom životu. Učenici su nam pokazali poneke točke, recitacije i igrokaze, koje će izvoditi na božićnoj priredbi, koja će se održati 19. prosinca 2011. u 17.00 sati u PŠ „Bilaj“. S velikim smo zadovoljstvom prihvatili poziv! Učionice područnih škola bile su vrlo kreativno i maštovito uređene. Zidovi su obilovali učeničkim likovnim radovima, slikama, ukrasima i šarenim plakatima. Iznenadio nas je pozitivan duh, veselje i topao, gotovo obiteljski, ugođaj koji je vladao u svakoj učionici. Učitelji su nam pojasnili kako i na koji način međusobno surađuju područne škole. Učenici su nam s ponosom govorili o svim aktivnostima u kojima su sudjelovali: maskenbal, obilježavanje pada grada Vukovara, izrada razrednih pravila, sudjelovanje u humanitarnoj akciji „Srce za srce“… Većina je učenika reklo kako im je najdraži predmet likovni, glazbeni i hrvatski jezik te da vole ići u školu i pisati domaće zadaće. Nadahnuti lijepim i nezaboravnim iskustvom druženja s iskrenim i dragim učenicima i njihovim učiteljima krenuli smo u našu matičnu školu dr. Jure Turića. Nadamo se da ćemo ih i dogodine posjetiti.

Novinarska grupa    

image image


KnjigePodručne škole:  PŠ Lički Novi,  PŠ Brušane i PŠ Smiljan

U sklopu Osnovne škole dr. Jure Turića djeluju područne škole Lički Novi i Brušane. Nastava se organizira po nastavnom planu i programu; aktivno sudjelujemo u svim događajima i aktivnostima.
PŠ Lički Novi u školskoj godini 2011. / 2012. broji 5 učenika, kombinirani razredni odjel 1., 2. i 3. razreda. Učiteljica: Ana Stilinović
PŠ Brušane u školskoj godini 2011. / 2012. broji 3 učenika, kombinirani razredni odjel 1., 3. i 4. razreda. Učiteljica: Božena Svetić Mataija
PŠ Smiljan u školskoj godini 2011. / 2012. broji 1 učenika, razredni odjel 1. razreda. Učitelj: Ivica Franić
Učimo, igramo se, plešemo, pjevamo, glumimo, podjećujemo kazališne predstave, muzeje, knjižnice, idemo na izlete, maskenbale i druga vezana događanja u sklopu školskih aktivnosti.
Sudjelujemo u Unicefovom projektu Stop nasilju, mreža škola bez nasilja kao i svim drugim projektima vezane za dobrobit djece i njihovog odgoja i obrazovanja.
Aktivno smo proveli prva dva mjeseca nove školske godine. Obilježili smo:  Jesen u Lici, Dane kruha,


KnjigePŠ Bilaj: I moj grad je prijatelj djece

PŠ Bilaj: I moj grad je prijatelj djece

Budući da je i naš grad Gospić uključen u akciju GRAD PRIJATELJ DJECE, te se trudi poboljšati i uljepšati život našoj djeci, odlučili smo s učenicima napraviti radionicu na istu temu.
Kroz igre i razgovor s djecom došli smo do zaključka koje su njihove želje, potrebe, ali i dužnosti. Crtajući, pjevajući, pišući s osmjehom na licu postigli smo rezultate vidljive na slijedećim fotografijama.
Shvativši koja su naša prava, potrebe i želje, odlučili smo ih se pridržavati, pazeći pri tome i na potrebe i želje drugih koji se nalaze u našoj blizini.

učiteljice Šejla Kolatahi i Ana Vukelić

image image
image image