Osnovna škola dr. Jure Turića, Gospić

KnjigeMoja mama je trudna

Zovem se Erika. Imam sestre Stelu i Emu. Stela je moja sestra blizanka, a Ema naša starija sestra. Nedavno smo se preselili u novi stan. Tata je najsretniji. Stalno nešto buši, vari, popravlja, sređuje i uređuje…
Mama je trudna! Kroz glavu mi je prošlo toliko toga. Zašto je mama trudna? Je li mama doista trudna? Mama će roditi? Što ću sada, jadna li sam. „Smiri se Erika“, govorila sam sama sebi, „nije smak svijeta, već će se nešto riješiti.“ Pozitivnim mislima pokušavala sam umiriti samu sebe. Odjednom me počelo zanimati sto stvari. Je li cura ili dečko? Kako će se zvati? Kad će se roditi? Nakon svog prvog pregleda u bolnici mama dolazi kući i drži nas u neizvjesnosti, sve do večere. Kad je cijela obitelj bila na okupu, mama nam je rekla da je dečko. Slika ultrazvuka, koju nam je mama pokazala, bila je puna crnih, sivih i bijelih obrisa. Valjda se tu negdje skrivao moj budući brat. Kako je vrijeme prolazilo mamin je trbuh bio svaki dan sve veći i veći. Njene su oči sjale poput najljepše večernje zvijezde. Tata je prema mami oduvijek bio jako dobar, no sada kao da je bio još bolji. Mama mi je rekla da bi danas trebala roditi, no nažalost nije. Brat je odlučio još tjedan dana ostati u maminom trbuhu. Svi smo bili jako uzbuđeni i svatko se na svoj način pripremao za bratov dolazak. Ema je peglala buduću bratovu robicu, Stela je bila zadužena za pranje suđa, dok sam ja usisavala dnevni boravak. Razmišljali smo o bratovu imenu: Darko, Kristijan ili Mihael? Kristijan je pobijedio. Mama je rodila. Poslala je SMS poruku da je maleni isti Stela, što bi značilo da je isti ja. Ipak je Stela moja jednojajčana blizanka. Razlika je jedino u tome što je Stela kratko ošišana, dok ja ima dugu kosu. Zato je mami moj brat i bio isti Stela, jer Stela svojom kratkom kosom doista malo baca na dječaka. To joj, naravno, nikada nisam rekla. Ubila bi me.
Stigao je naš mali braco, težak 4 kg, krezub s velikim crvenim obraščićima. Svi smo i više nego sretni. Dobro nam došao kući! 

Erika Prpić, 6. d